Latuverkkotiedote tiistaina 16.1. klo 10.00

16.01.2018

Hiihtokunnossa oleva reitistö on hyvässä hiihtokunnossa harjulla kulkevan pääreitistön osalta. Parhaat ladut löytyvät Vatialan ja Aseman suunnasta, Kyötikkälän urheilukeskuksen ympäristöstä sekä yhdysladulta Tampereen latuverkkoon.

Paikoin tuiskuava tuuli tukkii latuja ja niitä ajetaan auki mahdollisuuksien mukaan.

Sorolan soramontun pohjalla on grilli, missä voi paistaa makkaraa, mutta paikalle tarvitsee tuoda omat polttopuut.

Maastolatuja on tehty Aseman kautta Ruutanaan ja Tarpilan ja Rantakoiviston kautta Taivalpirtille. Paikoin kuitenkin maastoladuilla lunta on vähän ja maa tulee näkyviin, joten lisää lunta tarvitaan, jotta olosuhteet paranevat. Ongelmana maastoreiteillä on osittain edelleen metsämailla oleva vesi ja suoalueiden pehmeys, koska pakkasia ei ole vielä pitkään ollut.

Mäyrävuoren alue vaatii vielä lisää lunta, jotta alueelle saadaan ladut tehtyä.

Latupartio haluaa erikseen muistuttaa hevosilla liikkuvia siitä, että talviaikaan hevoset siirtyisivät ratsastusreiteille ja soramontun alue rauhoitettaisiin ratsastajien taholta.

Sahalahden alueella kuntaradalla pääsee hiihtämään molemmilla hiihtotyyleillä noin 1,6 km pituisen reitin.

Kyötikkälässä ovat pukukopit ja wc:t hiihtäjien käytössä arkisin klo 7.00–15.15 ja viikonloppuisin latukahvion aukiolo aikoina.

Latukahvio toimii Kyötikkälässä keli- ja sääolosuhteiden mukaan talvikaudella lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11.00–16.00 välisenä aikana. Latukahviota hoitaa Kangasalan Latu ry.

Vapaa-aikapalveluista muistutetaan, että hoidetuilla hiihtourilla / laduilla ajoneuvoliikenne, kävely ja ratsastus on ehdottomasti kielletty!

Katso lisää laduista: https://www.facebook.com/kangasalan.liikuntatiedot.1

16.01.2018Latuverkkotiedote tiistaina 16.1. klo 10.00
07.12.2017Nuorten urheilijoiden kannustus- ja valmennusstipendit
01.11.2017Puuston raivausta liikuntareitillä
23.03.2017Muutoksia jäähallin yleisöluistelussa