Latuverkkotiedote tiistaina 13.3. klo 10.00

13.03.2018

Hiihtokunnossa oleva reitistö on kohtalaisessa hiihtokunnossa alkuviikon vesisateen jäljiltä. Suurin osa kunnostuksesta tehdään vasta kun pakkanen kiristyy, jotta ladut eivät mene jäätikölle. Parhaat ladut löytyvät Vatialan ja Aseman suunnasta, Kyötikkälän urheilukeskuksen ympäristöstä sekä yhdysladulta Tampereen latuverkkoon.

Maastolatuja ajetaan, kunhan pakkasta saadaan. Tiheissä kuusikoissa kannattaa kuitenkin hiihdellä varovaisesti vähäisen lumimäärän takia. Myös kevätaurinko sulattaa paikoin tehokkaasti esimerkiksi kivien lähettyviltä. Maastoladut kulkevat Aseman kautta Ruutanaan ja Tarpilan ja Rantakoiviston kautta Taivalpirtille ja kisapirtille. Lisäksi Kyötikkälästä pääsee Vallitun laavulle ja kodalle ja edelleen Ruutanaan. Myös Huutijärvellä kulkee latu Mobiliaan. Lisäksi Mäyrävuoren alueelle on saatu ladut tehtyä. Havisevan suunnalle latupartio on tehnyt ladut Ruutanasta. Havisevan lenkkiä ei voida ajaa.

Jääladuille nousee tällä hetkellä vesi lauhan sään ja vesisateen vuoksi. Latupartio suuntaa kulkunsa jäälle vasta pakkasen kiristyessä. Jäälatuja kulkee tällä hetkellä Kirkkojärvellä ja Vesijärvellä. Kirkkojärvelle ja Vesijärvellä kulkee myös vapaan hiihtotyylin reitti. Vesijärvellä Vesaniemen kautta pääsee jäälatua Huutijärvelle ja Ruutanaan. Huutijärveltä latu jatkuu maastolatuna Huutijärven risteyksen kautta Mobiliaan. Roineelle on ajettu 5 km latua, jolle pääsee Liuksialan uimarannasta sekä Äijälä-talon-Liuksialan koivukujan risteyksestä. Hautsaaren kodalle on tehty kaksi latua. Tikut ja sytykkeet mukaan niin kodalla voi makkaraa paistella. Saaressa on myös uusi eko-WC.

Sorolan soramontun pohjalla on grilli, missä voi paistaa makkaraa, mutta paikalle tarvitsee tuoda omat polttopuut.

Latupartio haluaa erikseen muistuttaa hevosilla liikkuvia siitä, että talviaikaan hevoset siirtyisivät ratsastusreiteille ja soramontun alue rauhoitettaisiin ratsastajien taholta.

Kyötikkälässä ovat pukukopit ja wc:t hiihtäjien käytössä arkisin klo 7.00–15.15 ja viikonloppuisin latukahvion aukiolo aikoina.

Latukahvio toimii Kyötikkälässä talvikaudella keli- ja sääolosuhteiden mukaan lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11.00–16.00 välisenä aikana. Latukahviota hoitaa Kangasalan Latu ry.

Sahalahden alueella kuntaradalla pääsee hiihtämään molemmilla hiihtotyyleillä noin 1,6 km pituisen reitin, joka on kohtalaisessa kunnossa. Partalan matonpesupaikalta lähtee Sahalahden Kirkkojärven jäälle noin 5 km lenkki perinteiselle tyylille, mutta jäälle nousee helposti vesi lauhan sään vuoksi. Lisäksi kuntoradalta lähtee perinteisen maastolatu Pakkalan suuntaan pituudeltaan noin 7 km. Reitti ei ole merkitty ja tarvitsee jonkin verran maaston tuntemusta. Lahdenkulman alueella on useita kilometrejä perinteisen latuja yksityisten laduntekijöiden ajamina.

Vapaa-aikapalveluista muistutetaan, että hoidetuilla hiihtourilla / laduilla ajoneuvoliikenne, kävely ja ratsastus on ehdottomasti kielletty!

Katso lisää laduista: https://www.facebook.com/kangasalan.liikuntatiedot.1

Kuhmalahden ladut: https://www.facebook.com/groups/104534332922251/permalink/1842232632485737/

13.03.2018Latuverkkotiedote tiistaina 13.3. klo 10.00
01.11.2017Puuston raivausta liikuntareitillä
23.03.2017Muutoksia jäähallin yleisöluistelussa